Geschreven door Anna Martine Banga.
Ik heb een periode gekend, waarin ik bezig was met dat alles beter kon en moest zijn, vooral mijn bedrijf. Ik was op zoek naar het perfecte. Tijdens die zoektocht, was mijn focus gericht op wat er nog niet was en waar ik naar verlangde. Deze zoektocht bracht mij geen geluk. Ik bereikte juist het tegenovergestelde, het maakte mij ontevreden.

Ontevreden zijn is geen fijn gevoel en ook geen gevoel dat bij mij paste. Die combinatie maakte mij onrustig. Accepteren van wat was voelde niet als voldoende. Ik besefte heel goed dat het gevoel van geluk als golven van de zee zijn, die het strand op en afrollen, maar ik besefte onvoldoende de schoonheid van de rust van het getij eb, doordat ik teveel verlangde naar de levendige golven van vloed. Om de schoonheid te kunnen zien had ik meer nodig dan acceptatie, en dat ontdekte ik in dankbaarheid.

Dankbaarheid is een geluksvormer. Door vaker stil te staan bij alles waar je blij mee bent en daar je dankbaarheid op los te laten, ervaar je een groter geluk. Je kan ermee de kleinste geluksmomenten vergroten. Wie zich hier bewust van is, weet dat het voelen van dankbaarheid een levensstijl kan worden. Het zet je met meer verwondering in het leven.

Door de dankbaarheid kwam ik tevens ongedwongen in beweging omdat ik meer mogelijkheden zag. Het zorgde ervoor dat ik meer in het heden ging leven. Én nog! Wie eenmaal geraakt is door dankbaarheid gaat door. Mijn ontevredenheidsgevoel verdween doordat er geen focus meer was op wat er ‘ontbrak’.

En nu? Ik neem mij iedere dag voor vaker dank je wel te zeggen. Ook voor kleine dingen die ik voorheen niet eens zou hebben gezien, of zelfs als gewoon beschouwde.

Dank je wel, voor het lezen van dit blog.

Meer weten over Anna-Martine? Of wil je een keer een wandelgesprek?

Anna-Martine Banga, Metafoor Schrijver, Driebergen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *