,

Beter oud

Geschreven door Thea Moen.
Als seniorencoach volg ik natuurlijk ook de ontwikkelingen op het gebied van ouderenzorg. Zelf ‘zit’ ik niet echt in de zorg: als coach beperk ik me vooral tot coaching en counseling van senioren van 55 tot ca 80 jaar.
Maar… de oudere is de laatste jaren helemaal ontdekt door de markt. Er komen steeds meer initiatieven om mensen te helpen ‘beter’ oud te worden. En dat is ook wel nodig, want het idee van de verzorgingsstaat waar we altijd wel ergens op terug kunnen vallen is ‘uit’.

Beter Oud
Eén van de grootste initiatieven is Beter Oud, gestimuleerd door (semi-)overheid en diverse instanties (o.a. Movisie, ZonMW) en voortgekomen uit het Nationaal Programma Ouderenzorg. Vanuit Beter Oud worden vele initiatieven ondernomen om de volgende generatie ouderen tegemoet te komen. De moeite om er eens naar te kijken: http://www.beteroud.nl

Uitdaging
Ook voor ons als coach biedt die innovatie in de zorg nieuwe kansen. Niet zozeer om nieuwe technische snufjes uit te vinden (be my guest: als je dat leuk vindt… vooral doen!) maar vooral om de volgende generatie te helpen vitaal oud(er) te worden, zelfredzaam te blijven en zelf de regie in handen te houden. En dat zijn juist de dingen, waar we als coach mensen goed bij kunnen helpen. Kortom: een uitdaging.
Vanuit Resettled help ik mensen ‘leuker oud’ te worden. Met alle middelen die we als coach tot onze beschikking hebben. En – zoals elke coach – met een eigen ‘sausje’. Het mijne heet ‘levenskunst’, volgens geheim familierecept…. Maar hoe we het ook doen: ons werk sluit prima aan bij het ‘nieuwe’ Beter Oud. Tijd om daar méér werk van te maken, letterlijk!

Ik kom graag in contact met belangstellende collega’s om daarover te brainstormen.
Thea I.S. Moen
Den Haag
www.resettled.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *