Eerste CoachConfetti Café

workshop eerste CoachConfetti Café

Geschreven door Thea Moen.
CoachConfetti Café.
Vóór de zomer hadden we al het plan opgevat periodiek bijeenkomsten te organiseren, voor zowel de coaches van CoachConfetti als geïnteresseerde externe collega’s. Enerzijds om niet-aangesloten collega’s de gelegenheid te bieden om kennis te maken met CoachConfetti, anderzijds als mogelijkheid voor de coaches van CoachConfetti zelf om elkaar te ontmoeten zonder dat er meteen iets ‘moet’.

Het CoachConfetti Café is niet bedoeld als alleen maar de zoveelste netwerkborrel, maar juist ook als plek, waar we iets van elkaar kunnen leren. Hiervoor zullen we iedere keer een (korte) workshop aanbieden. Een mogelijkheid om een nieuwe techniek, training of workshop eerst op collega’s uit te testen of om feedback te krijgen over een presentatie of workshop die wat meer uitstraling of flair behoeft. Door de zomervakanties, het WK-voetbal en de Tour de France zagen we ons genoodzaakt, ons plan tot na de zomer uit te stellen.

Het Café.
Op 22 september ’s avonds was het dan zover: het eerste CoachConfetti Café voor coaches, counselors en trainers. Vanuit alle windstreken kwamen coaches naar het KDV De Notedop in Houten. Met bijna 15 deelnemers waren we met genoeg om er een gezellige bijeenkomst van de maken.
Na een inleiding van Anke de Jong over CoachConfetti volgde meteen (een verkorte versie van) de workshop Je kunt meer dan je denkt! van Linda van der Wal. We maakten kennis met vier verschillende technieken om mensen ‘in hun kracht’ te zetten, met een positievere blik naar de wereld te laten kijken en zichzelf ‘groter’ te maken om meer ‘gezien’ te worden bij bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek. Technieken die we zowel voor onszelf als voor onze cliënten in kunnen zetten. We maakten het Linda niet gemakkelijk met onze kritische vragen en discussies, maar het was beslist een geslaagde worskhop!

Na de workshop was er bij een hapje en een drankje nog volop tijd en gelegenheid om elkaar beter te leren kennen en ervaringen uit te wisselen.
We gaan door!

Na afloop waren we als ‘trekkers’ van CoachConfetti erg enthousiast. En aangezien we ook veel positieve reacties van de deelnemers mochten ontvangen hebben we definitief besloten, het CoachConfetti Café twee-maandelijks te organiseren. Kijk op onze Facebook pagina voor de foto’s.

Het eerstvolgende Café is op donderdag 27 november 2014. Wil jij ook hierbij zijn?
Mail dan gelijk naar info@coachconfetti.nl , dan is je plaatsje vast gereserveerd!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *