Ubuntu Experience!

CoachConfetti op Ubuntu Experience, 14 oktober 2013

Op deze dag staat het Ubuntu gedachtengoed centraal. Een mens is een mens omdat er anderen zijn…. We zijn allemaal één. Als iemand aan jou vraagt hoe je geslapen hebt dan is het antwoord, alleen goed als jij ook goed geslapen hebt.

CoachConfetti heeft een informatiestand op deze dag als één van de sponsoren van het evenement. En zoals het zo mooi staat in het programmaboekje bij de advertentie van CoachConfetti: We kunnen ons werk alleen goed doen door het besef dat wij als mensen allen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

We worden welkom geheten door Eric Vullers en Jorg Winkelman van Kloosterhof Uitgevers, sponsoren van CoachConfetti.

Marjan Marinissen in stand van CoachConfetti tijdens Ubuntu Experience! op 14 oktober 2013

Om 09:00 uur is de stand opgebouwd in CongresCentrum 1931, in de voormalige veemarktstallen in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch. Het is een vrolijke stand geworden die helemaal past bij ons. De eerste bezoekers druppelen binnen en we hebben gelijk de eerste belangstellende voor de stand. We hebben een goed gesprek met Willem de Liefde, eregast en brenger van het gedachtengoed Ubuntu naar Nederland. Van hem krijgen we een door hem geschreven boek waarmee hij zelf bedrijven weer tot bloei brengt. Op gevoel vraagt hij Marjan en Jeroen een plaatje uit te kiezen. De vertaling ervan is voor zowel Marjan als Jeroen raak en precies van toepassing. Onze interesse is gewekt.

Om 09:30 uur gaat iedereen naar de plenaire zaal en sluiten wij ook aan. De opening wordt muzikaal gedaan door Pete Morton met het toepasselijke nummer Family Tree. Daarna volgt de officiële opening door Annette Man-Mul, leading lady van Stichting Ubuntu Nederland, één van de organisatoren van deze dag.

Kevin Chaplan, oprichter van de stichting Ubuntu Zuid Afrika , neemt ons mee naar de oorsprong van Ubuntu en vertelt het inspirerende verhaal van een jonge Amerikaanse vrouw, Amy Biehl, die haar leven heeft gegeven in de sloppenwijken waarna haar ouders doorgaan in haar voetsporen (bijna letterlijk) en zo een verandering teweeg hebben gebracht, ook voor de moordenaars van hun eigen dochter. Dankzij deze stichting hebben deze mannen een vak kunnen leren, na hun vrijlating uit de gevangenis.

Daarna is er pauze van een klein halfuur en een drukte van belang bij onze stand. Zowel collega coaches, als ook mensen uit gezondheidszorg, komen langs. Er is belangstelling voor onze map met workshops en trainingen en visitekaartjes worden uitgewisseld. Een enkeling geeft aan belangstelling te hebben voor een speedcoachsessie en komen later daarvoor terug.

Na de pauze heeft schrijfster Lulu Wang het woord. Ze vertelt haar persoonlijke verhaal hoe ze van wrok naar verzoening is gekomen, een lachende boeddha is geworden, maar dan zonder de buik, zoals het zelf zo mooi verwoord.

Pete Morton ondersteunt ook nu weer met zijn muziek de sprekers vooraf en achteraf.

Dennis Karpes heeft het woord tot de lunch. Hij vertelt zijn eigen verhaal van marketing topman bij Levi’s naar Dance4life waarmee hij al ruim 1 miljoen kinderen in de wereld een programma heeft aangeboden gericht op HIV en het ontdekken van je eigen passie met als hoogtepunt en afsluiting het dansen met elkaar tot zijn nieuwe project “just digg it”. Een revolutionaire methode om woestijngebied weer begroeid te krijgen. Simpel in uitvoering, graaf greppels die water opvangen en een dam die water tegenhoudt waardoor het ecosysteem zich kan herstellen. De resultaten tot nu toe zijn veelbelovend en hij wil wereldwijd de verwoestijning omdraaien, vandaar “just digg it”.

Tijdens de lunch weer genoeg belangstellenden voor onze stand en inspirerende gesprekken. Onze nieuwe folder vindt gretig aftrek.

Na de lunch worden er verschillende workshops gegeven voor de deelnemers. Voor ons even de tijd om bij te komen en zelf te lunchen.

Om 15:30 uur gaat de dag plenair door met een lezing van Ben Fletcher en Karen Pine (hoogleraren uit Engeland) die uitleggen dat 90% van de mensen niet verandert ook al zien ze het nut er wel van in. Dit geldt zelfs voor mensen die een bedreigende ziekte hebben en ze deze alleen kunnen afwenden als ze veranderen. Ze leggen een programma uit gebaseerd op de ubuntu principes waarbij de deelnemers kleine stapjes te doen krijgen om te komen tot een veranding onder het motto “Make it happen with do something different”.

Daarna sluit Annette de dag weer, wordt er samen gezongen en is er na afloop tijd voor de borrel met hapjes.

Tot 18:00 uur hebben we nog genoeg aanloop op onze stand. We hebben een aantal prachtige speedcoachsessies gedaan en mooie contacten gelegd voor mogelijke samenwerkingsverbanden in de toekomst.

Al met al een geslaagde en inspirerende dag.

Door Jeroen van den Brink

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *